Paul Bruna © 2008

 

Welkom

 

 

• Binnenkort nieuwe single»

Opvolger van 'Als demorgen is gekomen', is binnenkort verkrijgbaar.

 

• Foto's optredens »

Bekijk de foto's van recente optredens van Showgezelschap Paul Bruna.

 

• Info en boekingen »

Boek nu een optreden van Paul Bruna. Voor alle info: klik hier!

 

 

 

 

 

Biografie

 

 

"Paul Bruna na 40 jaar nog steeds een

van de populairste West-Vlaamse zangers"

 

Hoe het allemaal begon ...

 

 

In 2009 is het precies 40 jaar geleden dat een piepjonge Paul Bruna in zijn toenmalige woonplaats Langemark voor het eerst op een podium stond.

 

Als lid van het in die tijd befaamde kinderkoor van de koren Vlaams en Vroom in Langemark werd hij samen met enkele leeftijdsgenoten, door de onderpastoor Louis Joye ingeschreven in de plaatselijke zangwedstrijd.

 

Het zou voor Paul Bruneel (van Paul Bruna was toen nog geen sprake) de start zijn van een mooie zangcarrière; hij won niet alleen de zangwedstrijd maar had de smaak danig te pakken gekregen dat er een resem zangwedstrijden volgden.

 

 

Hit 73

 

In 1972 kwam hij in contact met Bruggeling Fernand Tamsin, organisator van Will Tura-concerten en via Fernand werd Paul geselecteerd voor deelname aan de Hit 73, een liedjesprogramma waaraan tal van gerenommeerde artiesten deelnamen waaronder Micha Marah, Danny Fabry en Jacky Lafon. Omdat Paul Bruneel niet echt klonk werd een andere naam gezocht en er werd gekozen voor Paul Bruna. De Hit 73 betekende niet alleen een eerste plaat 'Mister Jolly Jack Mc Collie', maar ook een eerste TV-optreden en bekendheid in Vlaanderen. De plaat werd grijs gedraaid op de toenmalige zender Radio Atlantis.

 

 

Top 10-noteringen

 

De aanvragen voor optredens begonnen binnen te lopen en Paul kreeg de gelegenheid om op te treden met het orkest van accordeonvirtuoos Albert Hennebel. Een tweede en derde plaat werden uitgebracht en met 'Als je heel dicht bij me bent' belandde Paul Bruna voor het eerst, midden de jaren zeventig in de hitparade. Ook de volgende platen, waaronder 'Kan men houden van twee meisjes tegelijk', 'Eleonora', 'Rock Rock Rock' en 'Sarah' waren goed voor een top 10-notering.

 

 

Ondertussen trad paul Bruna op met diverse orkesten en werd steeds populairder. Eind de jaren zeventig telde de fanclub van Paul Bruna zo'n 3.000 leden en er ging geen week voorbij of hij was terug te vinden in de tienerbladen als Hitorama of Joepie.

 

Op dat moment legde Paul zich meer toe op het schrijven van liedjes, zowel tekst als muziek. Op vandaag heeft hij meer dan 100 liedjes die door diverse artiesten werden gezongen of zijn uitgebracht op plaat of CD. Heel wat liedjes werden daarna grijsgedraaid op de vrije radio's.

 

 

 

Henk Prinsen en Johan Verstreken

 

Paul Bruna maakte kennis met Poperingenaar Jacques Lesage en samen trokken ze de baan op met de Henk Prinsen Kindershow, een familieshow en een seniorenprogramma. Tot halfweg de jaren 80 deden ze zowat alle Vlaamse zalen aan. Op dat moment moest Jacques wegens beroepsbezigheden deze activiteiten stopzetten, maar Paul deed verder en pakte uit met een eigen groep, het Showgezelschap Paul Bruna. Voor zijn kinderprogramma's maakte hij vaak gebruik van de diensten van Johan Verstreken.

 

 

 

Showgezelschap Paul Bruna

 

Met het Showgezelschap Paul Bruna is hij ondertussen ook al 25 jaar de gast van heel wat verenigingen in Vlaanderen. Het Showgezelschap bestaat verder uit twee muzikanten Ronny De Keyser en Gery Speybrouck, twee zangeressen Marijke en Mieke D en een humorist Frankie Westri. Ook nu nog is Paul in de weer met het ondersteunen van jong talent. Dat is ondermeer het geval met het jonge zangeresje Silke Vancaeyzeele uit Poperinge. Met het Showgezelschap werden ook al enkele CD's afgeleverd.

 

Vorig jaar deed Michel Follet op vraag van WTV-Focus een rondvraag in West-Vlaanderen om de meest gegeerde liedjes van artiesten die een link hadden met West-Vlaanderen te vinden. De 20 beste liedjes werden uitgebracht op de CD 'Typisch Westvloams' met ondermeer Wil Tura, Marva, Flip Kowlier, Willem Vermandere, Laura Lynn, Ingeborg en … Paul Bruna met de originele versie van het liedje ' De Schone Westhoek'.

 

Paul Bruna is nog steeds een van de meest gevraagde West-Vlaamse artiesten en kan een keur van plaatsen en zalen voorleggen waar hij de jongste jaren optrad.

 

 

 

Discografie

 

Mister Jolly Jack Mac Colly (1973)
Ik ben nog jong (1973)
Eleonora
Als je heel dicht bij me bent (1976)
Nina Lamorei (1973)
Bakelandlied (1980)
Oranje en zwart (1980)
De Rik-vrienden (1980)
Kan men houden van twee meisjes tegelijk? (1978)
Sancta Maria Van Houthulst (1979)
De Bietemannen (1980)
De schoone Westhoek (1986)
De zee (1986)
Middelkerke (1988)
De Bietemannen (Heropname - 2006)
De schoone Westhoek (Heropname - 2006)
Sancta Maria Van Houthulst (Heropname - 2006)

Als de morgen is gekomen (2009)

 

 

VerzamelCD's

 

Showgezelschap Paul Bruna- Knipoogjes op een notenbalk

Focus-WTV regionale televisie - Typisch Westvlams

 

 

 

 

Nieuwe single 2009: Als de morgen is gekomen!